FAQ

Antwoord op veelgestelde vragen

Wat is PosterToaster?

PosterToaster is een app waarmee je je eigen campagneposter kunt laten ontwerpen voor de verkiezingen in jouw gemeente. Stel jezelf verkiesbaar en roep mensen op om op jouw poster te stemmen!

Hoe kun je op een poster stemmen?

Download de app voor Android of iOS en voer de unieke code in die bij de poster hoort waar je op wilt stemmen. Je hebt slechts één stem, maar je kunt deze achteraf altijd wijzigen.

Waarom zie ik mijn poster niet?

Het zou kunnen dat je even moet wachten tot je poster zichtbaar is. Als je dat vervelend vindt kan je het nogmaals proberen met een nieuwe poster.

Na activeren zie ik alleen een blauw scherm, wat nu?

De servers hebben last van smurfen. Als je even een mailtje stuurt naar [email protected] met daarin je e-mailadres en je gemeente, dan maken we jouw account smurfvrij.

Hoe print ik mijn poster?

Klik op je poster en vervolgens op het icoontje met het pijltje naar boven. Hiermee kun je je poster delen via sociale media, andere apps of gewillige netwerkprinters bij jou in de buurt.

Mijn hond heeft mijn poster opgegeten, wat moet ik doen?

Ai, dat is vervelend. Gelukkig kun je een nieuwe halen. Bij het asiel. Vraag wel even of ze een printer hebben.

Hoe maak ik een nieuwe poster?

Klik op je eigen poster en vervolgens op ‘Opnieuw beginnen’. Hiermee wordt je huidige poster vervangen, inclusief de stemmen die erop staan, maar blijft je account intact. Dat is de kracht van PosterToaster. PosterToaster: altijd een goede investering.

Hoe wijzig ik mijn gemeente?

Klik op het Poster Toaster icoontje en op ‘Reset account’. Hiermee worden al je gegevens verwijderd, inclusief poster, de stemmen op je poster en de stem die je op een poster van een ander hebt uitgebracht. Succes met de verhuizing trouwens.

Hoe kan ik posters uit een andere gemeente bekijken?

Viezerik! Nou goed, vooruit dan maar: Klik op ‘[aantal] posters in [gemeente]’ onder het zoekveld om te zien welke posters er in andere gemeentes zijn gemaakt. Je kunt alleen stemmen op een poster in jouw gemeente.

Ik heb op een poster gestemd en zie “Je hebt gestemd op deze poster”, maar het aantal stemmen lijkt niet te zijn verhoogd.

Als het druk is kan het zijn dat een stem wel geregistreerd wordt, maar niet meteen meegeteld. Elke nacht worden de stemmen herteld, dus geen zorgen: je stem is geregistreerd!

Ik kom niet door de captcha code heen. En nu?

Waarschijnlijk ben je een robot. Als je dat niet bent, let er dan op dat de code hoofdlettergevoelig is. Ook handig om te weten: de O met een puntje in het midden is het cijfer nul.

Kan ik mijn donorregistratie later nog wijzigen?

Dat kan. Ga voor meer informatie naar donorregister.nl.

Ik krijg geen activatiemail, wat nu?

What the fuck, NEE!!! Zet ‘m uit, zet ‘m uit, nununu. Of… controleer of de mail (afzender [email protected]) niet in je spamfolder is beland. Wij zijn dat ene mailtje onder die van Anne van Zalando. Na een kwartiertje nog steeds geen activatiemail ontvangen? Laat het ons weten op [email protected].

Hoe kan ik aanstootgevende posters melden?

Geef de code van de poster door via [email protected], dan verwijderen wij de betreffende poster en blokkeren we de maker.

Ik heb een nieuwe telefoon, hoe zet ik de app en mijn poster over?

Stuur een mailtje naar [email protected] met het e-mailadres waarmee je je hebt aangemeld voor Poster Toaster en wij nemen contact met je op.

Waarom heeft Poster Toaster toegang nodig tot mijn camera?

Op een campagneposter hoort een gezicht, dus vragen we je om een selfie te maken.

Wat zijn afvalstoffenheffingen?

Ieder huishouden moet afvalstoffenheffing betalen. Met deze inkomsten kan de gemeente uw huisvuil ophalen en verwerken.

Welke gegevens slaan jullie van mij op?

ALLES! Nee geintje, lees daar maar even meer over onder het kopje privacy.

Hoe meld ik me aan voor de ZML nieuwsbrief?

Leuk dat je het vraagt! Dat kan hier.

Hoe meld ik me af voor de ZML nieuwsbrief?

Dat kan niet. Je kunt niet het ene moment roepen dat je de ZML nieuwsbrief wilt ontvangen om dan vervolgens weg te lopen op het moment dat het moeilijk wordt. Dit is toch geen manier van werken zo? Tjongejonge…